Tampereen työvalmennussäätiö Syke etsii töihin iloista, idearikasta ja luovaa  

Työvalmentajaa/pelivalmentajaa (eSport -pelipaja)

Työvalmentajan tehtävänä on

 • uuden pelipajan (8+8 asiakasta) luominen ja käynnistäminen
 • ohjata ja opettaa asiakkaita eSportissa
 • yhteistyö muiden pelipajojen, oppilaitosten ja yritysten kanssa
 • asettaa yhteistyössä yksilövalmentajan kanssa asiakkaalle lyhyen- ja pitkäntähtäimen tavoitteita, seurata ja arvioida niiden toteutumista sekä antaa palautetta asiakkaalle edistymisestä

Henkilöltä edellytämme

 • näyttöjä pelaamisen ja/tai pelikehittämisen osaamisesta
 • soveltuvaa ammattikorkeakoulututkintoa tai toisen asteen tutkintoa ja vahvaa harrastuneisuutta
 • ohjaus-, valmennus- ja vuorovaikutustaitoja sekä kykyä kehittää omaa työtä
 • ennakkoluulotonta, energistä ja joustavaa työskentelyotetta

Etuina valinnassa ovat

 • monipuolinen pelimaailman eri osa-alueiden osaaminen
 • kokemus työllisyydenhoidosta/työpajatoiminnasta ja/tai toiminnasta pitkäaikaistyöttömien kanssa
 • työvalmentajan erikoisammattitutkinto

Tarjoamme

 • mielenkiintoiset työtehtävät
 • toimivat työtilat ja uudet tasokkaat työvälineet sekä organisaation vahvan tuen

Työvalmentajan toimipiste on Tampereella Ajokinkuja 6:ssa. Tehtävä on määräaikainen 17.8.2020 – 14.3.2021. Tavoitteena on vakiinnuttaa uuden pajan toiminta. Työaika on sovittavissa 60-100 % normaalityöajasta (asiakasmäärä 8 tai 16 asiakasta) ja palkkaus ao. prosenttiosuus Avainta ry:n TES/SOH:sta (2018,45 e/kk).

Hakemukset ti 30.6.2019 klo 9 mennessä sähköpostitse osoitteella: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Sähköpostin otsikkoon teksti ”pelipaja”. Hakuaikaa voidaan tarvittaessa pidentää. Haastattelut järjestetään heinäkuun viimeisellä viikolla. 

Lisätietoja antaa toiminnanjohtaja Jyrki Koskinen ti-to klo 10-13 numerossa 0400 338024 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tampereen kaupungin vuonna 2011 perustama Tampereen Työvalmennussäätiö Syke toteuttaa kuntouttavaa työtoimintaa pitkäaikaistyöttömille 180 asiakkaalle ja ryhmätoimintaa 150 asiakkaalle. Säätiön palveluksessa on tällä hetkellä 17 henkilöä.

 

Tampereen kaupungin vuonna 2011 perustama Tampereen Työvalmennussäätiö Syke toteuttaa kuntouttavaa työtoimintaa etäkuntouttavana ja pajakuntouttavana pitkäaikaistyöttömille noin 150 asiakkaalle. Säätiön palveluksessa on tällä hetkellä 17 henkilöä.

Etsimme kasvavaan organisaatioon innokasta ja idearikasta

Työvalmentajaa (metalli-tekniikkapaja)

Työvalmentajan tehtävänä on

 • suunnitella ja ohjata kuntouttavan työtoiminnan asiakkaita metallialan/kiinteistöhoidon työtehtäviin  
 • huolehtia pajan työyhteisön hyvinvoinnista ja kannustaa asiakkaita päivittäisessä toiminnassa
 • asettaa yhteistyössä yksilövalmentajan kanssa asiakkaalle lyhyen- ja pitkäntähtäimen tavoitteita, seurata ja arvioida niiden toteutumista sekä antaa palautetta asiakkaalle hänen edistymisestään

Henkilöltä edellytämme

 • vähintään toisen asteen tutkinto ja monipuolinen työkokemus/osaaminen pajan toimialalta metallista, kiinteistöhoidosta, pienkoneista, polkupyöristä, autoista, kuljetuksesta, jne
 • vähintään B-luokan ajokortti
 • tietotekninen osaaminen MS Office, Wilma, jne
 • ohjaus-, valmennus- ja vuorovaikutustaitoja sekä kykyä kehittää omaa työtä
 • ennakkoluulotonta, innostavaa ja joustavaa työskentelyotetta

Etuina valinnassa ovat

 • kone- ja/tai autoasennuksen osaaminen ja/tai kiinteistönhoidon osaaminen
 • kokemus työllisyydenhoidosta/työpajatoiminnasta ja/tai pitkään työttömänä olleiden henkilöiden kanssa toimimisesta
 • työvalmentajan erikoisammattitutkinto
 • opisto- tai ammattikorkeakoulututkinto
 • pedagoginen pätevyys ja opinnollistamisen tuntemus

Tarjoamme

 • mielenkiintoiset työtehtävät
 • viihtyisät ja toimivat työtilat

Työvalmentajan toimipiste on Tampereella Ajokinkuja 6:ssa. Tehtävä on toistaiseksi voimassaoleva 3.8.2020 alkaen. Peruspalkka on Avainta ry:n TES/SOH (2018,45 e/kk).

Hakemukset ma 29.6.2020 klo 9 mennessä sähköpostitse osoitteella: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Sähköpostin otsikkoon teksti ”metalli”. Hakuaikaa voidaan tarvittaessa pidentää. Tehtävä voidaan täyttää heti sopivan hakijan löydyttyä.

Lisätietoja antaa toiminnanjohtaja Jyrki Koskinen ti-to klo 10-13 numerossa 0400 338024 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Tampereen työvalmennussäätiö Sykkeessä luotiin runsaassa viikossa Suomen ensimmäinen etäkuntouttavan työtoiminnan malli pitkäaikaistyöttömien palveluissa. Perinteisen pajoilla tapahtuvan toiminnan sijaan palvelut viedään asiakkaiden kotiin. Taustalla oli Valtioneuvoston linjaus 16.3.2020, joka sulki kuntouttavan työtoiminnan Suomessa. Etäkuntoutuksen toteutus käynnistyi Sykkeessä 31.3.2020 Tampereen kaupungin työllisyyspalvelujen päätöksellä.  

Valtioneuvoston 16.3.2020 linjaukseen pohjautuen Tampereen kaupungin työllisyyspalvelut sulki kuntouttavan työtoiminnan toimijoiden toimipisteet Tampereella 18.3.2020.

– Koko toiminta loppui yhdessä päivässä, joten oli ratkaistava mitä tehdä. Lomautusilmoituksista huolimatta jatkoimme suunnittelua kuntouttavan työtoiminnan toteuttamiseksi etänä. Olimme saaneet vinkin tällaisesta mahdollisuudesta muutama päivä aiemmin, kertoo Tampereen työvalmennussäätiö Sykkeen toiminnanjohtaja Jyrki Koskinen.

– Tiistaina 24.3. kaupungin työllisyyspalvelut julkaisi hakuohjeet kuntouttavan työtoiminnan toteuttamisesta etänä. Torstaina 26.3. jätimme hakemuksen ja tiistaina 31.3. saimme kaupungin työllisyyspalveluilta päätöksen aloittaa etäkuntouttava työtoiminta.

IMG 20200401 154827

Etäohjausta it-pajalla, mediapajalla ja hoivapajalla

Tampereen Syke on siten ensimmäinen etäkuntouttavan työtoiminnan toteuttaja Suomessa. Lainsäädännön mukaan kuntouttavan työtoiminnan toteuttaminen ei ole ollut aiemmin mahdollista etänä.

Sykkeessä etäkuntouttavaa työtoimintaa toteutetaan mm. it-pajalla, mediapajalla ja hoivapajalla. It-pajalla ja mediapajalla toteutus lienee helpompaa koska asiakkailla on olemassa tarvittavat tietokoneet, tabletit tai älypuhelimet sekä osaaminen niiden käyttöön myös tarvittavien ohjelmien osalta. Koodausta, avoimia verkkokursseja tai pääsykokeisiin valmistautumista voi tehdä myös kotona ja saada sinne päivittäinen tarvittava valmentajan ohjaus.

Hoivapajalla etäkuntouttavaan sisältyy webinaarien, omien luentojen ja asiointitehtävien lisäksi myös opinnollistamista sote- ja kasvatus- ja ohjausalan materiaalien opiskeluna etänä siten, että Sykkeen valmentaja ohjaa asiakkaan oppimista etäyhteydellä.

Etäkuntouttavaa työtoimintaa toteutetaan Sykkeessä alkuvaiheessa noin 100 asiakkaalle eli noin 2/3 kaikista asiakkaista.

Luovuus kriisitilanteessa

– Syke ei ole toimijoiden keskuudessa tunnettu kehittämisestä, erillisrahoitetuista projekteista tai tutkimustoiminnasta. Olemme pajatoiminnan peruspuurtaja mutta viime vuosien taloudelliset haasteet ovat muotoilleet meille toimivat prosessit. Kriisitilanteessa rakensimme henkilöstön kesken hyvällä fiiliksellä täysin uutta toimintaa asiakkaille ja onnistuimme siinä, iloitsee toiminnanjohtaja Jyrki Koskinen.

Lisätietoja antaa toiminnanjohtaja Jyrki Koskinen, 0400 338024 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tampereen työvalmennussäätiö Syke on Tampereen kaupungin vuonna 2011 perustama säätiö, jonka tehtävänä on tuottaa kaupungille työllisyydenhoidon palveluja. Vuonna 2019 säätiöllä oli pajatoiminnassa 160 asiakaspaikkaa ja ryhmätoiminnoissa 150 asiakaspaikkaa. Liikevaihto oli runsaat 1,5 miljoonaa euroa. Säätiössä on 18 työntekijää.

 

fJaa
23
Tampereen kaupungin Työllisyys- ja kasvupalveluissa sekä sosiaali- ja terveyspalveluissa on viime viikkoina valmisteltu vaihtoehtoisia tapoja järjestää kuntouttavaa työtoimintaa poikkeusoloissa. Valmistelussa on ollut mukana ryhmä eri alojen asiantuntijoita molemmista palvelukokonaisuuksista. Kaupunki hankkii kuntouttavaa työtoimintaa ja sosiaalista kuntoutusta poikkeusoloissa edelleen nykyisiltä palveluntuottajiltaan, jotka ovat nopeasti kehittäneet toimivia etäratkaisuja. On tärkeää, että palvelua tarvitsevat asiakkaat saavat sitä myös poikkeusolojen aikana.
 
Kuntouttavan työtoiminnan etäpalvelujen valmistelussa on otettu huomioon asiakkaiden mahdollisuudet ja kiinnostus osallistua etäyhteyksillä järjestettävään toimintaan. Palvelu voi toteutua esimerkiksi erilaisia digitaalisia välineitä sekä puhelinta hyödyntäen. Palvelua hankitaan niille asiakkaille, joille se on mahdollista ja luontaisesti sopivaa.
 
Käytännössä palvelun kehittämiseksi on lähdetty liikkeelle nollasta, koska kuntouttavaa työtoimintaa ei ole aikaisemmin järjestetty etäpalveluna. Käynnissä on ollut yhteiset kehitystalkoot kaupungin, palveluntuottajien ja asiakkaiden kanssa. Palvelu on asiakkaille vapaaehtoista.
 
Tampereen työvalmennussäätiö Syke on aloittanut kuntouttavan työtoiminnan etänä ensimmäisten joukossa. Sykkeen toiminta perustuu perinteisesti työpajatoimintaan. Siksi kuntouttavan järjestäminen poikkeusoloissa vaatii etävalmennusmalleja, joissa asiakkaan läsnäolo voidaan havaita. Lisäksi pyritään siihen, että päivittäistä työskentelyä, sen etenemistä ja tuloksia pystytään seuraamaan ja ohjaamaan - jopa reaaliajassa. Yksilövalmennusta on mahdollista saada päivittäin asiakkaan parhaaksi katsomalla tavalla. Myös valmentaja voi olla yhteydessä asiakkaaseen, jos asiakas tarvitsee henkilökohtaisempaa ohjausta.
 
Lue koko tiedote Tampereen kaupungin sivuilta tästä »