Tampereen kaupungin vuonna 2011 perustama Tampereen Työvalmennussäätiö Syke toteuttaa kuntouttavaa työtoimintaa pitkäaikaistyöttömille noin 160 asiakkaalle. Säätiön palveluksessa on tällä hetkellä 18 henkilöä.

Etsimme innokasta ja idearikasta

Työvalmentajaa/ohjaajaa (hoivapaja)

Työvalmentajan tehtävänä on

 • perehdyttää ja opastaa kuntouttavan työtoiminnan asiakkaita hoivapajan tehtäviin (mm. ulkoiluapu, saattamiset, asiointiapu, virikeohjaajan apuna toimiminen, siistiminen, vaatehuolto, seurustelu, ym.)
 • tukea asiakkaiden työelämävalmiuksien kehittymistä yhdessä pajan henkilöstön kanssa
 • pajan toiminnan kehittäminen
 • muut tehtävät

Työvalmentajalta edellytetään

 • sosiaali- ja terveysalan amk-tutkinto (esim. sosionomi amk) tai lähihoitajan tutkinto tai muu soveltuva koulutus
 • työkokemus ko. alalta ja/tai työllisyydenhoidosta/työpajatoiminnasta
 • ohjaus-, valmennus- ja vuorovaikutustaitoja sekä positiivista asennetta ja kykyä kehittää omaa työtä
 • ennakkoluulotonta, innostavaa ja joustavaa työskentelyotetta

Etuina valinnassa ovat

 • työvalmentajan erikoisammattitutkinto
 • työpajatoiminnan tuntemus ja toimialan valmennusprosessien hallinta
 • kokemus pitkään työttömänä olleiden henkilöiden kanssa toimimisesta
 • kaupungin kotihoidon toiminnan tuntemus
 • siivousalan tuntemus
 • paikallisten toimijoiden tuntemus

Tarjoamme

 • mahdollisuuden kehittää omaa osaamistaan, toimivan työympäristön sekä mukavan työyhteisön
 • työaika on 38 h 45 min viikossa
 • palkkaus Avainta tes, SOH/1994,52 e/kk

Työvalmentajan toimipiste on Nekalassa, Ajokinkuja 6. Tehtävä alkaa 1.10.2018 tai sopimuksen mukaan.

Hakemukset ma 17.9. klo 9 mennessä sähköpostitse osoitteella: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Meilin otsikkoon teksti ”Työvalmentaja”. Hakuaikaa voidaan tarvittaessa pidentää. Haastattelut pyritään toteuttamaan ti-ke 18.-19.9.2018.

Lisätietoja toiminnanjohtaja Jyrki Koskinen ma-to klo 10-12 numerossa 0400 338024 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Tampereen työvalmennussäätiö Sykkeessä on valittu yksilövalmentajan sijaiseksi yhteiskuntatieteiden kandidaatti Kristiina Nippula.
 
Nippula on toiminut aiemmin yksilöohjaajana Tampereen seudun Työllistämisyhdistys Etappi ry:ssä 2010-2017.
 
Nippula aloittaa tehtävässä 3.9.2018.
 
 
Tampereen työvalmennussäätiö Sykkkeessä on valittu it-pajalle työvalmentajansijaiseksi Sauli Kinnunen (55).

Kinnunen on toiminut aiemmin työvalmentajana/ohjaajana Ura Ovi ry:ssä, työnsuunnittelijana/ohjaajana Akaan kaupungilla ja kouluttajana/ohjaajana Aamos Oy:ssä. Lisäksi hän on toiminut huoltoteknikkona/järjestelmäasiantun-tijana Tampereen tietokeskus Oy:ssä ja HM-Office Oy:ssä sekä atk-kouluttajana Ahjolan kansanopistossa.

Kinnunen aloittaa tehtävässä 18.4.2018.
 
Syke järjesti 1.9. Nekalassa Avoimet Ovet -tilaisuuden. Työvalmennussäätiön henkilöstön johdolla Ajokinkujan tiloja ja toimintaa esiteltiin noin kuudellekymmenelle vieraalle. Paikalle oli kutsuttu mm. muiden työtoimintaa organisoivien järjestöjen väkeä sekä Tampereen kaupungin henkilöstöä. Työpajoihin oli tutustumassa myös paikallisia poliitikkoja.
 
Kaksi tuntia kestäneen tilaisuuden alkajaisiksi toiminnanjohtaja Jyrki Koskinen kertoi lyhyesti Sykkeen kuulumisista. Kuntouttavassa työtoiminnassa on tällä hetkellä mukana 120 asiakasta, joskin määrä on lähitulevaisuudessa nousemassa. Huhti-toukokuussa toteutettu muutto Hatanpäältä on Koskisen mukaan osoittautunut hyväksi ratkaisuksi. Ajokinkujan hallitilat ovat asianmukaiset, ja kulkuyhteydet keskustaan ja muualle päin toimivat sujuvasti.
 
Pormestari Lauri Lyly piti puheen teemalla ”Työllisyys on ykkösasia.” Hän kertoi kaupungin elinvoiman rakentuvan nimenomaan työn perustalle. Tuo ajatus on ollut valtuustossakin keskeinen ohjenuora. Numeroina mitattuna taloustilanne/työllisyys on Tampereella viimeisen vuoden aikana parantunut.
 
Myös avoimia työpaikkoja on enemmän kuin vuosi sitten. Suunta on siis oikea, mutta parantamisen varaakin sentään riittää. Esimerkiksi ensimmäisen työpaikan luominen nuorille on osoittautunut haastavaksi tehtäväksi. Lyly haluaa kehittää yhteistyötä kaupungin, yritysten, TE-keskuksen ja muiden asianosaisten välillä. Pormestari nimesi tärkeäksi tavoitteeksi uusien polkujen luomisen työmaailmaan. Sykkeen tilat ja toiminta saivat tässä yhteydessä kehuja. Työttömien kuntouttaminen on Lylyn mukaan arvokasta työtä.
 
avoimet ovet 1 Avoimet ovet, kuva 2
Teksti: A.S./Mediapaja
Kuvat: Mediapaja