Tampereen työvalmennussäätiö Sykkkeessä on valittu it-pajalle työvalmentajansijaiseksi Sauli Kinnunen (55).

Kinnunen on toiminut aiemmin työvalmentajana/ohjaajana Ura Ovi ry:ssä, työnsuunnittelijana/ohjaajana Akaan kaupungilla ja kouluttajana/ohjaajana Aamos Oy:ssä. Lisäksi hän on toiminut huoltoteknikkona/järjestelmäasiantun-tijana Tampereen tietokeskus Oy:ssä ja HM-Office Oy:ssä sekä atk-kouluttajana Ahjolan kansanopistossa.

Kinnunen aloittaa tehtävässä 18.4.2018.
 
Syke järjesti 1.9. Nekalassa Avoimet Ovet -tilaisuuden. Työvalmennussäätiön henkilöstön johdolla Ajokinkujan tiloja ja toimintaa esiteltiin noin kuudellekymmenelle vieraalle. Paikalle oli kutsuttu mm. muiden työtoimintaa organisoivien järjestöjen väkeä sekä Tampereen kaupungin henkilöstöä. Työpajoihin oli tutustumassa myös paikallisia poliitikkoja.
 
Kaksi tuntia kestäneen tilaisuuden alkajaisiksi toiminnanjohtaja Jyrki Koskinen kertoi lyhyesti Sykkeen kuulumisista. Kuntouttavassa työtoiminnassa on tällä hetkellä mukana 120 asiakasta, joskin määrä on lähitulevaisuudessa nousemassa. Huhti-toukokuussa toteutettu muutto Hatanpäältä on Koskisen mukaan osoittautunut hyväksi ratkaisuksi. Ajokinkujan hallitilat ovat asianmukaiset, ja kulkuyhteydet keskustaan ja muualle päin toimivat sujuvasti.
 
Pormestari Lauri Lyly piti puheen teemalla ”Työllisyys on ykkösasia.” Hän kertoi kaupungin elinvoiman rakentuvan nimenomaan työn perustalle. Tuo ajatus on ollut valtuustossakin keskeinen ohjenuora. Numeroina mitattuna taloustilanne/työllisyys on Tampereella viimeisen vuoden aikana parantunut.
 
Myös avoimia työpaikkoja on enemmän kuin vuosi sitten. Suunta on siis oikea, mutta parantamisen varaakin sentään riittää. Esimerkiksi ensimmäisen työpaikan luominen nuorille on osoittautunut haastavaksi tehtäväksi. Lyly haluaa kehittää yhteistyötä kaupungin, yritysten, TE-keskuksen ja muiden asianosaisten välillä. Pormestari nimesi tärkeäksi tavoitteeksi uusien polkujen luomisen työmaailmaan. Sykkeen tilat ja toiminta saivat tässä yhteydessä kehuja. Työttömien kuntouttaminen on Lylyn mukaan arvokasta työtä.
 
avoimet ovet 1 Avoimet ovet, kuva 2
Teksti: A.S./Mediapaja
Kuvat: Mediapaja
 
Tampereen työvalmennussäätiö Syke muuttaa huhti-toukokuussa Nekalaan Ajokinkuja 6:een Tredulta vapautuneisiin tiloihin. Tiloihin keskitetään kaikki Sykkeen toiminnot.
 
Syke on vuokrannut Tredu-Kiinteistöt Oy:ltä 1400 neliötä hallitiloja ja 450 neliötä toimistotiloja. Tiloissa on aiemmin toiminut hallitilojen osalta Tredun kone- ja metallitekniikan alan opetusta ja toimistotilojen osalta Tampereen kaupungin toisen asteen koulutuksen hallinto.
 
Nykyisin Sykkeen metallipaja, puu- ja entisöintipaja, kiinteistönhuoltopaja ja kotitalouspaja sijaitsevat Hatanpään Puistokujalla. Mediapaja, it-paja, hoivapaja, yksilövalmennusyksikkö, työhönvalmennusyksikkö ja hallinto sijaitsevat Hatanpään Teollisuustalossa.
 
Muuton taustalla oli vuokranantajan toive Hatanpään Puistokujan toimintojen siirtämisestä toisaalle tilojen teknisten riskien vuoksi. Lisäksi muutto mahdollistaa toiminnan keskittämisen yhteen toimipisteeseen nykyaikaisiin tiloihin ja hyvät yhteistyömahdollisuudet Tredun kanssa.

Lisätietoja antaa toiminnanjohtaja Jyrki Koskinen p. 0400 338024,
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
 
ajokinkuja6 halli