Syke järjesti 1.9. Nekalassa Avoimet Ovet -tilaisuuden. Työvalmennussäätiön henkilöstön johdolla Ajokinkujan tiloja ja toimintaa esiteltiin noin kuudellekymmenelle vieraalle. Paikalle oli kutsuttu mm. muiden työtoimintaa organisoivien järjestöjen väkeä sekä Tampereen kaupungin henkilöstöä. Työpajoihin oli tutustumassa myös paikallisia poliitikkoja.
 
Kaksi tuntia kestäneen tilaisuuden alkajaisiksi toiminnanjohtaja Jyrki Koskinen kertoi lyhyesti Sykkeen kuulumisista. Kuntouttavassa työtoiminnassa on tällä hetkellä mukana 120 asiakasta, joskin määrä on lähitulevaisuudessa nousemassa. Huhti-toukokuussa toteutettu muutto Hatanpäältä on Koskisen mukaan osoittautunut hyväksi ratkaisuksi. Ajokinkujan hallitilat ovat asianmukaiset, ja kulkuyhteydet keskustaan ja muualle päin toimivat sujuvasti.
 
Pormestari Lauri Lyly piti puheen teemalla ”Työllisyys on ykkösasia.” Hän kertoi kaupungin elinvoiman rakentuvan nimenomaan työn perustalle. Tuo ajatus on ollut valtuustossakin keskeinen ohjenuora. Numeroina mitattuna taloustilanne/työllisyys on Tampereella viimeisen vuoden aikana parantunut.
 
Myös avoimia työpaikkoja on enemmän kuin vuosi sitten. Suunta on siis oikea, mutta parantamisen varaakin sentään riittää. Esimerkiksi ensimmäisen työpaikan luominen nuorille on osoittautunut haastavaksi tehtäväksi. Lyly haluaa kehittää yhteistyötä kaupungin, yritysten, TE-keskuksen ja muiden asianosaisten välillä. Pormestari nimesi tärkeäksi tavoitteeksi uusien polkujen luomisen työmaailmaan. Sykkeen tilat ja toiminta saivat tässä yhteydessä kehuja. Työttömien kuntouttaminen on Lylyn mukaan arvokasta työtä.
 
avoimet ovet 1 Avoimet ovet, kuva 2
Teksti: A.S./Mediapaja
Kuvat: Mediapaja