Tampereen työvalmennussäätiö Sykkeen Esports-Pelipaja on suunnattu aktiivisesti pelaaville kuntouttavan työtoiminnan asiakkaille, jotka ovat kiinnostuneita urasta e-urheilun parissa pelaajana, valmentajana tai managerina.

Valmennuksen aikana kuntouttavassa työtoiminnassa keskitytään elämänhallinnan parantamiseen, opiskelumahdollisuuksien kartoittamiseen, työelämävalmiuden parantamiseen sekä pelitaitojen hiomiseen.

Urapolku e-urheilun parissa voi olla haastava ja pitkä, jonka vuoksi pelipajalla kannustetaan selvittämään myös muita mahdollisuuksia työllistymisen tai opiskelun suhteen. Pajalaisten opiskeluhakua ammattikorkeakouluihin tuetaan pääsykoevalmennusryhmällä, jossa opetusta saa mm. matematiikassa.

kuva: e-urheilua
 
Työpaja luo hyvän perustan omien työllistymismahdollisuuksien parantamiseen omassa pelissä tai sen tukijoukoissa. Halutessasi voimme antaa vinkkejä tiimin rakentamisessa tai suhteiden luomisessa skenessä, mikä voi uudelle tulijalle olla haastavaa. Toiminnassa noudatetaan Suomen Elektronisen Urheilun liiton antamia ohjeistuksia ja ohjesääntöjä, mm. yhdenvertaisuus ja tasa-arvosuunnitelmaa.
 
Pelipajalla pääset harjoittelemaan huipputason tietokoneilla yksin tai muiden kanssa. Pelipajalle ei ole suoranaisesti tasovaatimuksia, mutta toivomuksena on vahva kiinnostus ja motivaatio kehittyä pelaajana tai valmentajana. Päivän aikana voit pyytää apua pelillisiin ongelmiin tai muihin asioihin, joihin kaipaisit sparrausta kehittyäksesi tavoitteitasi kohti.

Valmennusta ja tiimikavereita on saatavilla Valorant, Counter Strike, League of Legends ja Apex Legends -peleihin. Muissa peleissä valmennus keskittyy e-urheilun fundamentaalisin asioihin. Tarkoituksena on kehittyä valitsemassasi roolissa ja rakentaa omia valmiuksia kohti e-urheilijan uraa.

Kuva pelipajan laitteistosta
 
E-urheilu pelipajan valmennus tapahtuu 2–3 päivänä viikossa. Yksi pajapäivä kestää neljä tuntia ja sisältää ruokatauon. Päiviin kuuluu pelaamisen lisäksi vaihtelevasti liikuntaa sekä pelaamiseen liittyvien videoiden katselua.
 
Kuva pelipajan työtilasta