Etätoiminta Hoivapajalla:
 
Etätyöskentelyvaiheen aikana Hoivapajalla perehdytään syvällisemmin sosiaali- ja terveysalaan liittyviin teemoihin. Syvennämme osaamistamme muun muassa vanhuksiin ja kehitysvammaisiin liittyvissä asioissa. Tutustumme Suomen vanhuspolitiikkaan, kehitysvammaisten ihmisten elämään, erilaisiin asumismuotoihin, sairauksiin sekä moniin muihin asioihin. Tämän lisäksi pyrimme huolehtimaan omasta terveydestämme niin fyysisesti kuin psyykkisestikin erilaisten tehtävien ja pohdintojen avulla. Viikko-ohjelmaamme kuuluu työ- ja toimintakykyä ylläpitävää toimintaa.
 
Jos sinulla on toimiva nettiyhteys sekä älypuhelin tai tietokone, olet tervetullut osallistumaan toimintaamme.
 
Kokoamme tulevaisuudessa myös oman ryhmän tutkinnonosien suorittajista (sosiaali- ja terveysala sekä kasvatus- ja ohjausala).
 
--------------------

Hoivapajalla Sinulla on mahdollisuus

  • tutustua avustaviin hoiva-alan työtehtäviin ikäihmisten parissa
  • selkiyttää omia koulutus- ja työllistymistavoitteitasi
  • vahvistaa työelämätaitojasi
  • hankkia työkokemusta
  • tutustua hoiva-alan palveluntarjoajiin
  • tutustua toimitilahuoltajan työtehtäviin

Työtehtäviä ovat mm.: ulkoiluapu, saattamiset, asiointiapu, virikeohjaajan apuna toimiminen, siistiminen, vaatehuolto, seurustelu, ym.
Aiempaa kokemusta hoiva-alalta et tarvitse, aito kiinnostus alaa kohtaan riittää!

Toimitilahuoltajan työtehtäviin pääset tutustumaan parhaiten työtä tekemällä! Meillä työtehtäviin kuuluu hallinnon (=toimistorakennus) tilojen sekä työpajojen sosiaalitilojen siisteydestä huolehtiminen. Myös pienimuotoiset keittiö-/ pesulatyöt sisältyvät työtehtäviin.

Pajajaksolta on lähdetty opiskelemaan koti-ja puhdistuspalvelujen perustutkintoa, laitoshuoltajan sekä lähihoitajan ammattitutkintoa, hoiva-avustajakoulutukseen jne. Kaupungin kotihoitoon sekä moniin palvelukeskuksiin on työllistytty mm. työkokeilun/ palkkatukityön kautta erilaisiin työtehtäviin.

Valmennuksessa otetaan huomioon valmentautujan yksilölliset tavoitteet. Kuntoutuminen ja oppiminen toteutuvat töitä tekemällä.

Sykkeen hoivapaja toimii yhteistyössä Tampereen kaupungin kotihoidon, Pirkanmaan seniorikeskuksen, Tampereen kaupunkilähetys ry:n sekä Koivupirtin säätiön kanssa. 

 
Kuvituskuva: kukkaniittyä
 
Kuva hoivapajan kokoontumishuoneesta