Paja käynnistyy lokakuun 2019 jälkipuoliskolla.

Hyvinvointipaja Kirjossa on monipuolinen kirjo erilaista toimintaa. Paja on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita omasta hyvinvoinnista, liikunnasta, kulttuurista, taiteesta, kierrätyksestä ja käsillä tekemisestä (eri materiaalit kuten tekstiili, savi jne). Aikaisempaa liikunnallisuutta, kulttuurin tuntemusta tai käsityötaitoja ei tarvita, oma innostus riittää.

Pajan toiminta on monipuolista ja asiakkaiden erilaiset tarpeet huomioon ottavaa.

Toimimme kuntouttavan työtoiminnan periaatteiden mukaan tukien elämänhallintaa ja osallisuutta. Tavoitteena on vahvistaa valmentautujan kokonaisvaltaista hyvinvointia sekä fyysistä ja psyykkistä kuntoa pohjaksi opiskeluun tai työhön hakeutumiseen. Hyvinvoinnin paranemiseksi saadaan onnistumisen kokemuksia, keskitytään vahvuuksiin, opitaan uutta, tutustutaan luonnon tarjoamiin toimintaympäristöihin, Tampereen kulttuuritarjontaan, matalankynnyksen ulko- ja sisäliikuntamahdollisuuksiin sekä ravitsemukseen. Pajalla voidaan esimerkiksi valokuvata, kirjoittaa, taiteilla, herätellä luovuutta, pelata, retkeillä ja liikkua. Toiveena on koota kaiken kirjava ryhmä, jossa jokaisella osallistujalla on turvallinen paikka kokea ja oppia uutta.

Pajalla on mahdollista tutustua käsityö-, hyvinvointi- ja liikunta-aloihin niin työllistymisen kuin opiskelun näkökulmista. Työllistyminen myös muille aloille on mahdollista. Lisäksi asiakkailla on mahdollisuus tutustua Sykkeen muiden pajojen toimintaan ja siirtyä muille Sykkeen kuntouttavan työtoiminnan pajoille (metalli- ja kiinteistö-, hoiva-, it- ja mediapaja) tai muiden toimijoiden erilaisiin palveluihin.

Hyvinvointipaja sijaitsee osoitteessa Ajokinkuja 6, E-hallien vieressä sijaitsevassa satelliittiluokassa eli noin 50 m2 monitoimitilassa. Hyvinvointipaja toimii kolmena päivänä viikossa keskiviikosta perjantaihin.

Asiakasohjaus pajalle tapahtuu Tampereen kaupungin Työllisyyspalveluiden OMA-valmentajien toimesta sopimalla aloituksesta pajan yksilövalmentajan kanssa.