Mediapajalla valmentautuja voi tutustua erilaisiin media- ja audiovisuaalisen alan tehtäviin, kuten verkkosivujen rakentamiseen, ylläpitoon ja päivitykseen, erilaisten painettavien ja tulostettavien tuotteiden ja logojen suunnitteluun, sisällöntuottoon, vektorigrafiikkaan ja kuvankäsittelyyn. Syksyllä 2017 mediapaja laajensi toimintaansa valo- ja videokuvauksen suuntaan. Laajennuksen myötä pajalla voi perehtyä myös mm. valokuvaukseen, videotuotantoon (käsikirjoittaminen, kuvaaminen, editointi) ja sosiaaliseen mediaan. Erilaisten harjoitusten ja Sykkeen omien materiaalien lisäksi töitä tehdään myös ulkopuolisille tilaajille.
 
Käytössä on asianmukaiset työpisteet ja Adoben ammattiohjelmistot. Verkkosivujen valmistuksessa käytetään tietokantapohjaista vapaan lähdekoodin julkaisujärjestelmää (Joomla!). Studiovalokuvauksesta kiinnostuneille pajalta löytyy uutuutena myös valokuvausstudio.
 
Mediapajalla valmentautuja voi kehittää työelämätaitojaan, tutustua media-alaan ja hankkia käytännön työkokemusta. Toiminta kannustaa alalle ominaiseen itsenäiseen työotteeseen, tiedonhankintaan ja sen hyödyntämiseen, ongelmanratkaisuun sekä vastuunkantamiseen omasta etenemisestä. Jakson aikana työ-, yksilö- ja työhönvalmentaja auttavat koulutus- ja työllistymistavoitteiden selkiyttämisessä ja kannustavat positiiviseen arjenhallintaan.
 
Aiempaa kokemusta alalta ei tarvita, mutta tietokoneen peruskäyttötaidot on hyvä hallita pajalle tullessa.
 
mediapaja ajokinkj2
 
studio